05 декември 2023, вторник

* Преп. Сава Освещени. Преп. Нектарий Битолски(Тип. с. 135) ◐
church

Две нови предавания стартират по радио „Епархийски глас“

| Автор: Софийска света митрополия

rec.jpg

От идната седмица в ефира на православно радио „Епархийски глас“ стартират две нови дискусионни предавания.

Първото от тях е със заглавие „Вяра, надежда, любов“ и е посветено на тези три основни християнски добродетели. В предаването свещеник Пламен Николов от столичния храм „Св. Николай Мирликийски Летни“ в кв. Бенковски беседва по едноименната книга на Макариополския епископ Николай и архимандрит Серафим Алексиев, а водещ е Пламен Михайлов. „Вяра, надежда, любов“ ще се излъчва от 22 февруари всеки вторник от 13:15 ч. с повторение в четвъртък и събота по същото време, както и от 1:45 ч. през нощта. През останалите дни в този час по радио „Епархийски глас“ се чете от книгата „Вяра, надежда, любов“.

Също така от 21-ви февруари в ефира на радио „Епархийски глас“ започва излъчването на православния подкаст „Духовни полета“. Предаването се реализира съвместно от Ангел Карадаков, доц. д-р Костадин Нушев, преподавател в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, както и Елена Дюлгерова. В него се коментират както актуални събития, така и богословски теми, свързани с живота на Българската православна църква. То ще се излъчва всеки понеделник от 10:30 ч. с повторение в сряда и петък по същото време, както и от 0:15 ч. през нощта. През останалите дни в този час можете да слушате православна светоотеческа литература.

Радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ можете да слушате оттук: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/