23 септември 2023, събота

* Зачатие на св. Йоан Предтеча и Кръстител. Св. мчца Ираида (Тип. с. 85)
church

Дякон Ивайло Борисов, Костадин и Анелия Кочеви – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-06-07.jpg

На 7 юни (сряда) предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

Този понеделник отбелязахме празника на Светия Дух, третото лице на Св. Троица. За благодатните прояви на Утешителя и за молитвения принос на църковната музика ще разговаряме с първия гост в нашето студио – дякон Ивайло Борисов, духовник в столичния храм „Св. Дух“, кв. „Надежда“.

След него посрещаме семейството Костадин и Анелия Кочеви, съответно организатор и диригент на детския православен хор „Свети Серафим Софийски“. Те ще ни споделят за богатия професионален репертоар на хора и как песенното творчество може да възпитава, да облагодатява и да носи едновременно вероучителни познания и душевна наслада.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .