18 юни 2024, вторник

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул
church

Епископ Поликарп отслужи водосвет по повод новата учебна година в РУО – София-град

| Автор: Софийска света митрополия

53188823786_008848d143_o.jpg

15 септември, първият учебен ден на 2023/2024 година, бе отбелязан с празничен водосвет в Регионалното управление на образованието – София-град.

С благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, водоосвещението бе отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Във водосвета взеха участие архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, йеромонах Мелетий, заместник-ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, иконом Костадин Тренев и дякон Слави Спасов, секретар на Софийската духовна школа.

На водосвета присъстваха д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град, както и всички служители на ведомството.

Духовенство и образователни експерти се помолиха заедно за здраве и успешна учебна година за всички ученици и преподаватели на територията на град София.

Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави всички от името на Българския патриарх Неофит и им пожела лека, спокойна и изпълнена с градивност година. Епископът благодари на г-жа Кастрева и нейния екип за доброто отношение към Софийската света митрополия и към Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Той изказа и особена благодарност на ръководството и за това, че с особена отговорност се стараят в повече училища да се изучава предметът Християнство-Православие.

За благословение бяха поръсени със светена вода офисите и служителите на образователното учреждение.

 

Снимки: иконом Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.