02 март 2024, събота

Св. свщмчк Теодот, еп. Киринейски
church

Годишнина на детска вокална група „Мечо Пух”, гр. София

| Автор: Видинска митрополия

Годишнина на детска вокална група „Мечо Пух”, гр. София

На 6 юни в залата на НАТФИЗ, гр. София, бе отбелязана 30-годишнината от създаването на детската вокална група „Мечо Пух”.

“Мечо Пух” е създадена през 1980 година от Сияна Търколева към столичното читалище “Възраждане” и 8-о училище “Васил Левски”. От 1991 година “Мечо Пух” вече е първата частна детска вокална група към фирма “Лорен-М”, собственост на Марина Димитрова и Петър Герасимов, а от 1996 година - към сдружение “Мечо Пух”.

Детската група “Мечо Пух” е събрал най-малките певци на България (от 3 до 9 години).

Вокалната група има издадени четири аудиоалбума, три телевизионни музикални филма, единият от които - “Морска приказка”, който е носител на Специалната награда на Международния фестивал “Златната антена-94”.

Децата от вокалната група в своя репертоар изпълниха песни на Сияна Търколева, български, английски, както и поп и рок произведения.

По случай отбелязването на годишнината гости на тържеството бяха архимандрит Поликарп и монах Максим от Видинска епархия, както и отец Серафим от Софийска епархия.

Архимандрит Поликарп, който е носител на почетната титла „Пуховец” в „Мечо Пух” и стар познайник на децата и ръководството, поднесе цветя, поздрави и благопожелания към празнуващата група и ръководителите.

Текст: монах Максим Снимки: Венцислав Евтимов