23 февруари 2024, петък

Св. свщмчк Поликарп, еп. Смирненски. Преп. Александър, първоначалник на обителта на незаспиващите
church

ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”

| Автор: Видинска митрополия

ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”

На 14 февруари в залата на Симфониета-Видин се проведе ХІІІ издание на традиционния концерт–конкурс „Песен на Свети Валентин”.

Тържеството бе организирано от Община Видин и Сдружение „Отворена младеж”.

В конкурса участваха индивидуални изпълнители и групи със свои авторски песни.

На сцената на Симфониета-Видин се представиха ученици от местни училища и други талантливи видинчани.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан на ХІІІ издание на „Песен на свети Валентин” гост бе архимандрит Евтимий, който поздрави организаторите на тържеството, както и младежите, взели участие в празничния концерт.

Архимандрит Евтимий в своите разговори с организаторите и с младежи изрази посланието на Видинския митрополит към младежите на Видин за днешния ден, честван като Ден на влюбените, което е: да търсят преди всичко Божията любов и да се стремят да постигат и да даряват любовта такава, каквато Евангелието ни я разкрива. Да украсяват сърцата си с вяра, надежда и любов, та окрилени с божествена светлина, да вървят по пътя на достойното си съществуване като достойни чеда на Майка България.

Журито, в състав: председател Борислав Ванков – зам.-кмет на община Видин, Стефа Йовчева – преподавател по музика в една от местните гимназии, и Славена Петрова от отдел „Култура” към Община Видин, определи по достойнство като най-добро изпълнението на Лора и Агнел, ученици от Английската езикова гимназия, чийто дует бе класиран на първо място в 13-ото издание на традиционния концерт-конкурс „Песен на Свети Валентин".

След концерта–конкурс първенците и участниците бяха поздравени и наградени от г-н Борислав Ванков, зам.-кмет на Видин.

Текст: архимандрит Поликарп Снимки: архимандрит Евтимий