15 юни 2024, събота

Св. прор. Амос. Св. мчк Исихий Доростолски. Св. Ефрем, патр. Сръбски, българин
church

Христовата мисия в Океания и филмът за игумения Валентина (Друмева) – теми в новия брой на „Стълба към небето“ (ВИДЕО)

| Автор: Софийска света митрополия

2024-06-10.jpg

Софийската света митрополия представя на зрителите новия епизод на предаването „Стълба към небето“ в YouTube канала на „Епархийски глас ТВ“. Можете да го гледате във видеото по-долу.

В първата част на програмата ще ви предложим слово на архим. проф. Павел Стефанов за Неделята на Слепия.

След това за първи път ще имаме чуждестранен гост в студиото. Ще поговорим за православната мисия в Австралия и Океания с архим. Мелетий (Пантич), игумен на манастира „Св. Архангели“ в Нова Зеландия, който е под юрисдикцията на Вселенската Патриаршия. О. Мелетий е мисионер и сред островите в Южния Пасифик: Фиджи, Самоа и Тонга. Включително сред потомците на коренното население по тези земи – маорите.

Благодарим за превода от сръбски в ефир на доц. д-р Димка Савова от Факултета по Славянски филологии на СУ „Св. Климент Охридски“.

А накрая ще посрещнем и автора на документалната поредица за комунистическия терор над свещеници-новомъченици „Път към Голгота“ и на филма „Не от този свят“, разказващ за живота на Монахиня Валентина (Друмева) – режисьорът Марин Градинаров.

Предаването „Стълба към Небето“ може да гледате и в телевизионния ефир на „Канал 3“ в неделя след 10:30 ч., както и да го слушате по радио „Епархийски глас“ в понеделник и сряда от 13:30 ч.