18 април 2024, четвъртък

Преп. Йоан. Св. мчк Виктор (Прежд. лит.) (Тип. с. 438)
church

Иконом Дилян Цветков и Никола Владимиров – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-06-14.jpg

Утре, 14 юни (сряда), предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радиото на Софийска света митрополия  „Епархийски глас“.

Близо година и половина по-късно за втори път в „Живото слово“ гостува иконом Дилян Цветков, който е предстоятел на храм „Св. пророк Илия" в столичния квартал Княжево. А на територията на храма има и параклис на името на св. пророк Елисей, когото светата Църква чества именно на 14 юни.

Познаваме ли достатъчно добре пророците, подценяваме ли ги, изобщо какво е отношението ни като православни християни към Стария Завет? Какви хора са пророците? Какво е тяхното специфично служение и мисия? Каква е духовната връзка между св. пророк Илия и св. пророк Елисей? Какви са нравите сред израилския народ по времето на втория? Назидават ли се от неговото слово, каят ли се, отклоняват ли се от служението на езическите богове? На тези и други въпроси ще се опитаме да отговорим заедно с о. Дилян.

Във втората част на програмата гост ще бъде бийтбоксърът, културолог, философ и християнски автор и публицист Никола Владимиров. Ще чуем и автентично изпълнение на бийтбокс в ефир.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

„Живото слово" можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .