02 октомври 2022, неделя

2 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. свщмчк Киприан и св. мчца Юстина. Св. Андрей, юродив заради Христа. Гл. 7, утр. ев. 5, ап. 2 Кор. 6:1-10 (с. 178), лит. ев. Лк 6:31-36
church

Иконом Емилиян Костадинов и доц. д-р Павел Павлов в новия брой на „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-03-23a.jpg

Днес, 23 март, предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“.

Първият гост в студиото ще бъде Иконом Емилиян Костадинов. Темите на разговора с него ще бъдат предстоящият празник Благовещение и новият едноименен храм в столичния квартал Дружба, на който той е предстоятел. Защо казваме, че Благовещение е начало на Божието домостроителство за спасението на нас, човеците, и как да благовестим днес, когато от недалеч идват не благи, а ужасни вести за война, смърт и разрушения – на тези въпроси ще опитаме да отговорим с помощта на о. Емилиян.

Във втората част на предаването ще чуем доц. д-р Павел Павлов от Богословския факултет на Софийски университет за молебена и началото на възстановителните дейности на храм „Св. Климент Охридски“ към някогашната Духовна семинария на гара Черепиш, която самият той е завършил. Доц. Павлов ще сподели лични спомени за срещите си с духовни, богословски и преподавателски авторитети в годините, прекарани там. Освен това ще стане дума и за предстоящото през лятото поредно издание на поклонническия поход „Рилският Чудотворец“, сред чиито организатори е той вече 13-та година.

Водещ на този брой на “Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

Предаването можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – по радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/.