02 октомври 2022, неделя

2 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. свщмчк Киприан и св. мчца Юстина. Св. Андрей, юродив заради Христа. Гл. 7, утр. ев. 5, ап. 2 Кор. 6:1-10 (с. 178), лит. ев. Лк 6:31-36
church

Иконом Методи Корчев и Михаил Кунчев – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-03-30-fill-800x392.jpg

Тази седмица в сряда, петък и неделя от 20:30 ч., в поредния брой на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на православно радио „Епархийски глас“ ще ви представим двама интересни гости.

Първи в студиото ще посрещнем иконом Методи Корчев, предстоятел на столичния храм „Св. Николай“ в кв. Връбница. Той ще ни сподели някои ценни съвети от духовната съкровищница на почитания тази седмица св. Йоан Лествичник, както и за примера на небесния покровител на отеца св. Методий Славянобългарски, честван идната сряда.

Във втората част на нашето предаване ще ни гостува Михаил Кунчев – писател, документалист и главен редактор на редица телевизионни продукции като „Фермата“, „Стани богат“, „Игри на волята“ и др. С него ще си говорим за пътя му към Православието, за петте негови книги и за инициативите по възстановяване на паметта за Н. В. Цар Борис III и други славни български герои.

Водещ на броя е Пламен Михайлов.

Предаването „Живото слово“ можете да слушате на адрес https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/ – в сряда с повторение в петък и неделя от 20:30 ч., както и от 3:00 ч. през нощта. През останалите дни от седмицата отново по същото време можете да чуете християнска литература от български автори – в момента се чете от сборника на Димитър Митев с разкази „Как станах свещеник“. Архивните издания на нашите предавания можете да откриете в ютуб канала на Радио „Епархийски глас“.

Разчитаме на Вашата обратна връзка – въпроси към гостите, коментари и предложения за теми на предаването „Живото слово“ можете да отправяте на имейл: glas@mitropolia-sofia.org, както и на фейсбук-страницата ни Епархийски глас.