16 юли 2024, вторник

Св. свщмчк Атиноген и 10-те му ученици. Св. мчца Юлия девица. Св. мчк Йоан Търновски
church

Иконом Серафим Янев и певицата Деница Серафимова – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-02-22.jpg

В тази последна подготвителна седмица преди Великия пост поредният брой на предаването „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“ ни насочва вниманието към Неделя Сиропустна, денят на взаимното всеопрощение, но и ден, на който тази година честваме паметта на св. Серафим Софийски Чудотворец, чийто мощи се покоят в центъра на българската столица.

По тези въпроси ще разговаряме с първия гост в нашето студио  – иконом Серафим Янев, предстоятел на храмовете „Успение Богородично“ в с. Горна Малина и „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Байлово, както и и. д. игумен на Кремиковския манастир „Св. Георги Победоносец“. Той ще ни сподели и за своя път към свещенството, за връзката със именния си светец и за впечатленията му от благодатния старец дядо Добри, от чиято кончина наскоро се навършиха 5 години.

Вторият ни гост е музикалният изпълнител, композитор и художник Деница Серафимова, бивш солист на група „Ирфан“. С нея разговаряме за призванието на християнина-творец, за отражението в неговото изкуство на вярата в Бога, както и за настоящите ѝ музикални проекти.

Водещ на този епизод на „Живото слово" ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово" можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .