17 април 2024, сряда

Преп. Симеон Персидски. Преп. Акакий, еп. Мелитински (Прежд. лит.) (вечерта – Малко повечерие с целия канон на св. Андрей Критски) (Тип. с. 438)
church

Иконом Стилиян Табаков и диригентът Цветан Крумов в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-11-30.jpg

Тази сряда, 30 ноември, честваме свети апостол Андрей Първозвани, когото Господ Иисус Христос първи е повикал да Го последва и който първи проповядва Евангелието по българските земи. В негова чест в студиото на „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“ каним предстоятеля на празнуващия столичен храм „Св. ап. Андрей Първозвани“ в кв. „Банишора“ – иконом Стилиян Табаков. Отецът ще ни припомни за подвига на светия апостол, за чествания преди няколко дни св. Стилиян Пафлагонийски, както и за предстоящите пътувания на Поклонническо-просветния център към Софийска митрополия „Св. Йоан Рилски“, на който той е председател.

Вторият ни гост тази седмица е музикантът Цветан Крумов, диригент на Национален филхармоничен хор. Той ще ни разкаже за своя интерес към двата стила църковната музика, изпълнявана от хора, както и за предстоящия Рождественски концерт в столичната зала „България“.

Водещ в този брой на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .