02 март 2024, събота

Св. свщмчк Теодот, еп. Киринейски
church

Излезе брой 17 на "Църковен вестник"

| Автор: Синодално издателство

CV BR17_2022.jpg

Честния и животворящ Кръст Господен - това е водещата тема на новоизлезлия брой 17 на „Църковен вестник”. На нея са посветени патриаршеското послание, което публикуваме на стр. 1-3, словото за Кръста на св. Иларион, епископ Мъгленски (също на стр. 3), репортажите от отбелязването на празника Въздвижение на св. Кръст Господен на Кръстова гора и в едноименния столичен храм (стр. 1-8) и кратка дописка на стр. 6. Новинарският дял в настоящия брой се допълва от новини за началото на новата учебна година и Деня на София.

Отново посветена на Господния Кръст и тесния път на себеотречението и доброволното приемане на страданията, е статията, която подбрахме за рубриката „Пастирско слово” – „Божията тъга”, или „Покайни мисли пред Животворящото Дърво на Господния Кръст”. Неин автор е пловдивският свещеник ик. Емил Паралингов. Ще я откриете на стр. 4-5 заедно със „Смислено и безсмислено страдание” на Александра Карамихалева под рубриката „Колонка на редактора”.

Интервю със столичния свещеник ик. Йоан Карамихалев по повод новоиздадената му книга - сборника с разкази „Хлъзгаво време” можете да прочетете на стр. 7 под заглавие „В духовния живот няма статично положение”. И друг свещеник на БПЦ - свещ. Лъчезар Лазаров - намери място на страниците на „Църковен вестник” с два свои разказа „Пет хляба и две риби” и „Разходка в София” на стр. 6.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Отговорен редактор на броя: Александра Карамихалева.