16 юли 2024, вторник

Св. свщмчк Атиноген и 10-те му ученици. Св. мчца Юлия девица. Св. мчк Йоан Търновски
church

Излезе от печат брой 10 на "Църковен вестник"

| Автор: Българска Патриаршия

Излезе от печат брой 10 на 'Църковен вестник'

Уважаеми читатели, може да бъде намерен по църковните магазини новият 10-ти брой на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник".

В него ще откриете за делото и живота на св. Методий Славянобългарски, като в новия брой е поместено неговото житие, написано от св. Климент Охридски на стр. 1 и 4.

Специално място е отделено и на честванията по повод 24 май - Денят на Славянската писменост и българска култура, както и на празника Перополовение и традиционното литийно шествие, което се извършва до Бачковската ставропигиална св. обител. Повече за тържествата на стр. 2 и 3.

На същата 3-та страница може да прочетете и за новите златни куполи на българския храм в гр. Одрин, Турция.

В рубрика "Духовен живот" ще може да се запознаете с текста "Вярата " с автор Константин Победоносцев в превод на Людмила Димитрова на стр. 6.

На стр. 6 ще може да прочетете текста "Божията педагогика и външният кръст" с автор отговорният редактор на броя Анула Христова на стр. 7.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2019 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: [email protected] с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF