26 март 2023, неделя

4 Неделя на Великия пост Преп. Йоан Лествичник. Събор на св. архангел Гавриил. Св. мчк Георги Софийски, Стари. Гл. 8, утр. ев. 8, ап. Евр. 6:13-20 (с. 330), лит. ев. Мк 9:17-31 (Вас. лит.) (Тип. с. 436)
church

Излезе от печат брой 5 на "Църковен вестник"

| Автор: Синодално издателство

CV BR5_2023 (1).jpg

Уважаеми читатели, от печат излезе брой 5 на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник". В новия брой ще откриете важни новини, свързани с живота на Българската църква, както и интересни духовни текстове. 

В рубриката "Теология" в този брой ще откриете текста на проф. д-р Славчо Вълчанов, озаглавен "Ценност и красота на Стария Завет според Св. Йоан Златоуст". Текста ще откриете на страници 4 и 5. 

В броя си спомняме и за един от достойните архиереи на Българската църква - Левкийски епископ Партений. Автор на текста е монахиня Павла. Подробен репортаж ще откриете и на стр. 8, свързан с духовна радост в Троянската св. Обител. 

Продължава и възстановената детска рубрика в "Църковен вестник". В този брой за най-малките е подготвена историята за Ноевия ковчег. 

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF