24 април 2024, сряда

Мчк Сава Стратилат (Прежд. лит.)
church

Излезе от печат брой 7 на официоза на БПЦ-БП „Църковен вестник“.

| Автор: Синодално издателство

CV BR7_2023 (1).jpg

Във връзка с отбелязването на големия Богородичен празник Благовещение публикуваме на стр. 1-2 Патриаршеското обръщение на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, както и статията на протойерей Грегъри Халъм от енорията на Антиохийската патриаршия в Манчестър „Втората Ева – Благовещение на Божията Майка“, която ще намерите на стр. 3 под рубриката „Богословие“.

На стр. 3 публикуваме този път и „Колонката на редактора“, посветена на Благовещение и личните „благовещения“ в живота на християните.

В броя ще намерите и продълженията на два материала от бр. 6 - статията на д-р Тодор Чобанов „Екзарх Стефан – непознатият спасител на българските евреи“ (стр. 1-6) и интервюто с декана на Богословския факултет на Софийския университет  доц. Ивайло Найденов по повод 100-годишнината от основаването на факултета. Интервюто под заглавие „И на раменете на предшествениците си да стъпим – пак ще сме по-ниски от тях“ можете да прочетете на стр. 4, 5.

Обръщението на монасите от девет български манастири начело с техните игумени и игумении в подкрепа на монашеското братство на Киево-Печерския манастир публикуваме на стр. 7.

Подборът ни от актуални събития в епархиите на БПЦ четете на стр. 2 и 8.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: [email protected] с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Отговорен редактор на броя: Александра Карамихалева