29 ноември 2023, сряда

Св. мчк Парамон и 370 мъченици. Св. мчк Филумен. Преп. Акакий Синайски
church

Излезе от печат брой 9 на "Църковен вестник"

| Автор: Синодално издателство

CV BR9_2023.jpg

Уважаеми читатели, от печат излезе брой 9 на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник". В този брой ще може да откриете духовни текстове, свързани с Православната ни църква. 

На страници 1 и 3 ще откриете текста "Да станем богове", посветен на поклонението пред десницата на св. Георги Победоносец, която бе посрещната в дните около празника на светеца в Софийска епархия. В рубриката "И рече старецът" на страници 4 и 5 ще откриете текста за одеянието на душата и зова, че с помощта на сърдечната молитва то се опазва чисто, неопетнено и достойно за Царството небесно. 

На страница 7 е поместено интервю с доц. д-р Костадин Нушев от Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" относно анонимната петиция "Възвание в подкрепа на УПЦ (МП)". На страница 8 в броя място намира и статия, посветена на цветовете на празничните църковни богослужения. 

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Отговорен редактор на броя: Анула Христова