05 декември 2023, вторник

* Преп. Сава Освещени. Преп. Нектарий Битолски(Тип. с. 135) ◐
church

Излезе от печат издание на Псалтикийния минейник на Манасий Поптодоров

| Автор: Българска Патриаршия

Псалтикиен минейник на Манасий Поптодоров

Зографската света обител съобщава, че излезе от печат ново, луксозно издание на Псалтикийния минейник на Манасий Поптодоров. То отговаря на нуждите на много църковни певци и на множество храмове, а и изобщо на всички интересуващи се от източното църковно пение.

В Псалтикийния минейник, който вече може да се намери в църковните книжарници, са включени всички песнопения (самогласни стихири, слави, отпустителни тропари и кондаци) за всички Господски и Богородични празници и празнуеми светии.

Желанието на много църковни певци за книга с по-голям размер на невмите и на стиховете наложи оформлението му в два тома. В първия том са включени всички песнопения за месеците септември – декември, а във втория – за месеците януари – август. И в двата тома сме се постарали да отстраним орто-графските грешки, както и някои леки неточности в невмената нотация.

Макар и луксозно (двуцветно, с дебела хартия, твърди корици и кожена подвързия, с по-голям размер на невмите и на стиховете), изданието ще е достъпно за повечето храмове и за църковните певци.

Желаем леки и душеспасителни пости, телесно здраве и душеспасение на всички!

От братството на Зографския манастир.