16 юли 2024, вторник

Св. свщмчк Атиноген и 10-те му ученици. Св. мчца Юлия девица. Св. мчк Йоан Търновски
church

Излезе от печат новият брой 12 на Църковен вестник

| Автор: Българска патриаршия

CV_BR12_2024.jpg

Двадесетият юбилеен международен фестивал на църковната песен „Св. Богородица – Достойно есть“, Поморие, чрез който с красиви песнопения се отдава чест и поклонение прослава на Пресвета Богородица, е основна тема на новия брой.

Подробно за откриването, фестивалните концерти, и Архиерейската света литургия на ХХ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „СВ. БОГОРОДИЦА – ДОСТОЙНО ЕСТЬ“, преминал по призива на новия Сливенски митрополит Арсений под мотото на благодарността, може да четете на стр. 1, 4-5.

Знаков юбилей през тази година се отбелязва в Лясковския манастир „Свв. Петър и Павел”: 150 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ПЪРВОТО БОГОСЛОВСКО УЧИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ - ПЕТРОПАВЛОВСКАТА СЕМИНАРИЯ. За всички инициативи, провеждани по този повод в манастира под старшинството на игумения Елисавета, с благословението на Великотърновския  митрополит Григорий, четете на стр. 3.

В рубриката „Хроника от БПЦ-БП” специално място е отредено на отбелязването на големия празник Възнесение Господне (Спасовден) по епархиите на страната.

Отговорен редактор на броя: Анула Христова


Прикачени файлове

CV_BR12_2024.pdf [15.41MB]