29 януари 2023, неделя

Неделя 15 след Неделя подир Въздвижение на Закхея. Пренасяне мощите на св. Игнатий Богоносец. Св. мчк Димитрий Сливенски. Гл. 8,утр. ев. 11, ап. 1 Тим. 4:9-15 (с. 291), лит. ев. Лк 19:1-10
church

Излезе от печат сборник „Защитата на вярата – предизвикателства и проблеми днес“

| Автор: Софийска света митрополия

sbornik0.jpg

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Софийската света митрополия издаде нов сборник, в който са поместени докладите от Международната научна конференция „Защитата на вярата – предизвикателства и проблеми днес“. Тя бе организирана от Софийската света митрополия и Центъра за проучване на нови религиозни движения и бе проведена под егидата на Негово Светейшество в гр. София на 7 и 8 юни 2019 г.

Нахлуването и опасната дейност на гибелни култове в страните от Централна и Източна Европа след падането на комунистическите режими безпокои обществеността, която възприема сектите като заплаха не само за своята религиозна, но и за етническата си идентичност.

В хода на научната конференция специалисти от България и чужбина развиха въпроси, свързани както с изследване на сектантските модели във външните култове и секти, така и проникването на тези модели в отделни православни общности и тяхното деградиране в псевдоправославни култове.

Книгата е във формат А5 и съдържа 182 стр. Единичната цена е 8 лв.

Може да бъде закупена от Софийска св. митрополия, тел. 0879 259 293, г-н Кольо Лозанов, тел. 087 890 8244.