21 май 2024, вторник

* Св. велики царе равноапостолни Константин и Елена (Тип. с. 318, т. 3)
church

Излезе от печат второ издание на детската книжка „Хвърчилото, орлите и светците“

| Автор: Софийска света митрополия

KORICA_.jpg

Предлаганата на малкия читател книга „Хвърчилото, орлите и светците“ е второ допълнено издание на първия самостоятелен сборник с разкази на презвитера Мирела Кючукова, издание на Руенски манастир „Св. Йоан Рилски“, с. Скрино.

Авторката, майка на три деца, учител по „Религия“ и съавтор на учебниците по „Религия Християнство-Православие“, издадени от Българската православна църква – Българска патриаршия, с умение и педагогически опит поднася на малкия читател вълнуващи истории, вдъхновени от житията на българските светии. Умело подбраните сюжети от живота на светците са написани разбираемо и достъпно, както за малките деца, така и за техните родители. Разкази не само разкриващи живота и делата на нашите светии, но и увличащи към подражание на тяхната любов към Бога и ближния. Като пръв плод на още непубликуваните разкази са непринудените и вдъхновени детски илюстрации, придружаващи настоящето издание.

Какво общо може да има между едно пъстро хвърчило, няколко орли и светците? Страниците на тази книга не само разкриват отговора на този въпрос, но и пожелават той да вдъхновява малките и големите читатели.

Цената на книгата е 17 лв., като за църковните магазини и книжарници е предвидена търговска отстъпка.

Тел. за поръчка: 0887226952

Книгата може да бъде закупена и от http://www.lestvitsa.org/