02 март 2024, събота

Св. свщмчк Теодот, еп. Киринейски
church

Излезе от печат второто издание на книгата "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста"

| Автор: Софийска митрополия

Йеромонах Висарион (Зографски)

В края на месец март в София при изключително голям обществен и медиен интерес бе представена книгата "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста". Автор на книгата, издадена в две части, е Негово Всепреподобие йеромонах Висарион, брат и втори епитроп на българския светогорски манастир „Св. Георги Зограф”.

В едната част: „Петър Дънов и неговото лъжехристиянско учение” (първа част), авторът е представил изследването си върху окултното лъжехристиянство на Петър Дънов, а в другата: „Ванга - портрет на една съвременна магьосница” (втората част), е разкрил магьосническата същност на Ванга. Наред с фактите около култовете към Дънов и Ванга, от които православните християни следва да се разграничават, йеромонах Висарион дава адекватни примери за истинската православна святост и душеспасителни наставления на св. отци на Църквата относно правилното развитие на духовния ни живот.

Дни след като излезе от печатницата и преди още да бъде официално представена, книгата, която се разпространява в православните храмове, бе изцяло изкупена, което наложи скоро да бъде преиздадена. Второто издание на двете части вече излезе от печат и те могат да бъдат закупени от църковната книжарница „Лествица“ (ул. “Хан Аспарух“ №20) и от магазините на централните софийски храмове.

Цената на първата част е 8,00 лв., а на втората - 6,00 лв.

За заявки и разпространение в София и страната може да се обърнете към г-жа Весела Игнатовa, на тел. 0878 970 378.