18 април 2024, четвъртък

Преп. Йоан. Св. мчк Виктор (Прежд. лит.) (Тип. с. 438)
church

Концерт за Благовещение на Видинска митрополия

| Автор: Видинска митрополия

Концерт за Благовещение на Видинска митрополия

На 25 март в Държавна филхармония-Видин с благословението и под патронажа на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан се състоя празничен Благовещенски концерт.

Концертът бе изцяло от класическа музика в изпълнение на Видинския симфоничен оркестър.

Под вещото ръководство на диригента Иван Илиев бяха изпълнени следните класически произведения: Бeтовен, симфония №5, Първа част; Верди, урертюра „Набуко”; Бетовен, увертюра „Егмонд”; Брамс, симфония № 3, Трета част;

Моцарт, увертюра „Дон Жуан”; Верди, увертюра „Силата на съдбата".

Поздравление към благочестивото гражданство на Видин по повод големия християнски празник Благовещение отправи Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Той изтъкна важността и значението на празника и призова всички все повече и повече да се обичаме, да се стремим да живеем с всички в мир и съгласие, като имаме висок пример за подражание - нашия Господ Иисус Христос.

Залата на Филхармония-Видин бе изпълнена с хора, които показаха своята любов към Църквата и епархийското началство и пожелаха Църквата да бъде обединител на народа в мир, любов и единство, както и достойно да води благочестивите християни по пътя на спасението.

Тържественият концерт премина в дух на любов и единство и се създадоха много приятни и трогателни емоции между клир и народ.

Текст: архимандрит Поликарп Снимки: архимандрит Евтимий