28 януари 2023, събота

Преп. Ефрем Сириец. Св. Исаак Сириец, еп. Ниневийски. Преп. Паладий Пустинник ◑
church

МЕТОДИЧЕСКИ КЛАС: Покана до преподавателите по "Вероучение" и "Религия-Християнство" на БПЦ-БП

| Автор: Българска Патриаршия

Дякон Иля Кокин от РПЦ

Руското подворие "Св. Николай Мирликийски" в София организира значима двудневна образователна проява, която ни запознава с уникалния напредък на Руската православна църква в областта на обучението по "Основи на православната култура" и по "Закон Божий" в Русия и в задграничните й епархии. Същевременно това е и безценна възможност за българските преподаватели по "Вероучение" и по "Религия-Християнство" да разширят методическата си култура.

Гост-лектор е дякон Иля Кокин, дългогодишен водещ на предавания на ТВ образователен проект "Радост моя", автор на множество учебни пособия, преподавател и активен съратник в духовно-образователната дейност на РПЦ.

В събота, 23 септември, в Руския културно-информационен център се състоя презентация на учебното пособие "Животът и учението на Господ Иисус Христос", водена от автора - дякон Иля Кокин. Програмата включи:

- Презентация на мултимедийни учебни пособия на телевизионния канал "Радость моя";

- Презентация на книгата "Свещена история: от Адам до мен";

- Презентация на учебно-методическия комплект "Животът и учението на Господ Иисус Христос".

За 24 септември Руското подворие на Московския и на цяла Русия патриарх в София отправя любезна покана към всички заинтересовани преподаватели да се включат в методическия клас, който ще се състои от 12,00 ч. отново в Малката зала на РКИЦ, на ул. "Шипка" № 34 в София. Занятията пак ще бъдат проведени от д-ра по богословие и културология дякон Иля Кокин, който е член на Съюза на московските писатели и трикратен победител в конкурса в сферата на православната педагогика "За нравствения подвиг на учителя".

Методическият клас включва:

- Семинар за методиката на преподаване на "Закон Божий";

- Мастър-клас: урок на тема "Видимият и невидимият свят. Чудото. Молитвата" (по материали от мултимедийното пособие "Път към Храма", победител в конкурса "За нравствения подвиг на учителя"`2013);

- Кратка презентация на учебни пособия.

Проявата се провежда в особено удачен момент - в навечерието на откриването на новата учебна година по Православие в църковните и светските училища. Налице е и възможност за поръчване и закупуване на учебните пособия.

Начало: 12,00 ч. (неделя, 24 септември 2017 г.).

Уважаеми преподаватели, родители, деца, заповядайте!

ЗА ЕДНА ОЩЕ ПО-ВДЪХНОВЕНА И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА ПО ПЪТЯ КЪМ ХРАМА И СПАСЕНИЕТО В ХРИСТА!

Текст: Десислава Панайотова Снимки: РПЦ