28 януари 2023, събота

Преп. Ефрем Сириец. Св. Исаак Сириец, еп. Ниневийски. Преп. Паладий Пустинник ◑
church

НА 31 МАЙ ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ЩЕ ОТКРИЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА СВ. СИНОД В ПОМОЩ НА ОНКОБОЛНИТЕ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ

| Автор: Българска Патриаршия

Помогнете - купете и дарете средства за болните деца в България!

Утре, 31 май 2017 г. (сряда), по решение на Св. Синод и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил официално ще открие благотворителната кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА". В 18,00 ч. ръководителят на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП ще приветства всички официални гости и гражданите, които ще се включат в милосърдната инициатива. В нея партньори на Св. Синод са вестник „24 часа”, хотел „Маринела” и Сдружение „Маринела” с любезното сътрудничество на Националната професионална гимназия за полиграфия и фотография (гр. София).

В навечерието на Деня на детето (1 юни) откриваме кампанията с благотворителна изложба, която има за цел да подпомогне онкоболните деца, лекуващи се в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания, гр. София, които имат спешна нужда от нова животоспасяваща апаратура. Закупуването й значително ще подобри лекуването на деца от 0 до 18-годишна възраст с кръвни заболявания и солидни тумори. В СБАЛДОХЗ, която е единствената специализирана болница в страната, в която се осъществява пълен обем от диагностични и лечебни мероприятия, функционира първият в Р България сектор за трансплантация на костен мозък, който се нуждае от скъпоструващата медицинска апаратура.

Заповядайте на официалното откриване на 31 май или на изложбата, която ще бъде експонирана в хотел "Маринела" през целия м. юни без фиксиран краен срок.

Включете се и Вие!

Да подкрепим детския живот с протегнатата си и щедра ръка!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Откриване: 31. 05. 2017 г. (сряда) от 18,00 ч. във фоайето на хотел „Маринела” (бул. „Джеймс Баучер“ № 100, гр. София).

Транспорт: метролиния 2 ("Надежда-Лозенец"), метростанция "Джеймс Баучер".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Още подробности за кампанията и начина за включването Ви в нея:

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=235426

Рисунки и фотографии - лауреати в 4-то издание на Конкурса "Възкресение Христово" - 2017 Текст: Десислава Панайотова Снимки: Ангел Карадаков