23 февруари 2024, петък

Св. свщмчк Поликарп, еп. Смирненски. Преп. Александър, първоначалник на обителта на незаспиващите
church

Нов дял в официалния сайт на БПЦ-Българска патриаршия - "Православна мисъл"

| Автор: Българска Патриаршия

Св. Три светители

Официалният сайт на БПЦ-Българска патриаршия с радост уведомява църковната общественост, че в навечерието на деня на св. Трима светители - покровители на православното образование и култура, бе положено началото на богословски дял в структурата на сайта: „Православна мисъл”. Този дял има за цел да възпълни нуждата от прогласяване и в интернет пространството на развитието и мисълта на съвременното църковно богословие. В „Православна мисъл” са заложени 12 основни рубрики, в които ще се публикуват материали, отразяващи многообразната действителност, видяна в духа на живота на единния богочовешки организъм – Църквата.

За деня на православните богословски школи първият публикуван материал - „Трите велики светила на Православната църква” е на доц. д-р Емил Трайчев, декан на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Нека в мир и надежда попросим застъпничеството на св. Трима светители – св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст, за просветляване и пребъдване в пътя на църковното богословие!

"Православна мисъл" можете да видите и тук:

http://www.bg-patriarshia.bg/reflections.php

Озвучаване: Владислав Трифонов