29 февруари 2024, четвъртък

Преп. Йоан Касиан Римлянин
church

Нова детска книжка на Руенската св. обител

| Автор: Софийска митрополия

Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-Михаил

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, излезе от печат новата детска книжка, озаглавена "Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-Михаил". Книжката се издава от Руенски манастир "Св. Йоан Рилски", с. Скрино, Дупнишка духовна околия.

Издателят се обръща към децата така: "Светиите са наши приятели, а за приятелите е добре да се знае повече. Като се запознаваме с живота на светиите, ние сякаш се отправяме на пътешествие. В тази трета поред книжка за българските светии, нашето пътешествие ще достигне до древните столици на България - Плиска и Преслав. Времето, в което ще се върнем, е бурният и драматичен 9-ти век, в който нашият народ се родил за нов истински живот. Благодарение на мъченичеството на св. княз Боян-Енравота и на трудовете и смелостта на покръстителя на българския народ - св. цар Борис-Михаил, Христовото име се възхвалява по нашите земи и до днес. За техния живот и за любовта им към Христа разказват страниците на тази книга."

Изданието е трета книжка от издаваната поредица "Жития на българските светии в образи". Това е адаптиран разказ за деца върху житията на св. Боян-Енравота и св.цар Борис-Михаил. Първата книжка е за живота на св. Йоан Рилски, а втората - за светите братя Кирил и Методий.

Продажната цена е 4.00 лв. При закупуване на едро цената е 3.00 лв.

За поръчки - тел.: 0887226952 или e-mail: lestvitsa@abv.bg