07 декември 2023, четвъртък

Св. Амвросий, еп. Медиолански. Св. Филотея Търновска
church

Нова книга на Синодално издателство – „ОТВЪД СМЪРТТА. Къде са нашите покойници и как да се погрижим за тях”

| Автор: Българска Патриаршия

Отвъд смъртта

В тези дни, когато жалеем за нашия Светейши приснопаметен и новопреставлен патриарх, Синодално издателство представя на вярващия читател своята нова книга „Отвъд смъртта”. Нейният автор - архимандрит Василис Бакоянис - е особено популярен в съседните православни страни Румъния и Гърция, където книгите му бързо се изчерпват и се преиздават многократно.

Тази негова книга, която предлагаме днес на българския читател, надниква във вълнуващата мистерия на човешкия опит след смъртта. С достъпен и непринуден стил, което я прави изключително увлекателна за прочит, тя представя догматичните концепции на Църквата за човешката смърт, запознава ни с любопитни примери на личен следсмъртен опит, упътва ни каква може да бъде нашата най-добра християнска грижа и подкрепа за душите на ближните, напуснали този свят.

Със смелостта си да пристъпи аналитично към тази невидима реалност, авторът използва своя пастирски опит и богословска вещина, за да насърчи читателите си да се заредят със знание и духовна крепкост, за да имат сила и вяра дори пред лицето на смъртта да прославят Господа.

***

Книгата се разпространява от Синодално издателство и църковните книжарници в страната.

Цена: 7 лв.

При закупуване на количество над 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за заявки: 02 / 980 30 16.

Адрес на Синодално издателство: София 1000; ул. "Оборище" № 4

e-mail: sinizdat@gmail.com

Текст: Анжела Петрова, коректор на изданието