27 септември 2023, сряда

Св. мчк Калистрат и дружината му. Св. апостоли от 70-те Марк и Аристарх
church

Открита бе благотворителната кампания на Св. Синод за подкрепа на детското отделение по УНГ болести на ИСУЛ

| Автор: Българска патриаршия

IMG_1162.JPG

Лечението и грижата на над 600 деца от цялата страна, които ежегодно се лекуват в отделението по УНГ болести на ИСУЛ ще бъдат подпомогнати чрез набирането на средства в благотворителната кампания на Св. Синод, която бе открита вчера в хотел "Маринела". 

Кампанията на Светия Синод на Българската православна църква по повод 1 юни – „Деца помагат на деца“ беше официално открита вчера с концерт  и  благотворителна изложба  в хотел „Маринела“, София. Средствата, събрани от инициативата, ще бъдат дарени на Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Старт на кампанията даде Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, който е и ръководител на Синодалния Културно-просветен отдел. Той пожела успех на кампанията, като насърчи желаещите да помогнат да се включат активно в кампанията. 

В празничната програма се включиха даровити деца – певци и инструменталисти, които посветиха своя талант на болните си връстници. В концерта се включиха известният певец Васил Петров, заедно с младите музиканти Никол Кисьова – пиано (9 г.), Филип Донков – класическа китара (13 г.), Валерия Стоянова – пиано, вокал (15 г.), и Ангел Ялъчков – пиано (17 г.). Младите участници са лауреати на международни и национални инструментални и вокални конкурси, носители са на престижни награди и стипендии. Известният джаз певец Васил Петров също се включи в концерта, като изпя две свои песни, които плениха публиката. 

Дарителската кампания ще подпомогне нуждата на ИСУЛ от средства за ремонт и повишаване качествата на болничната среда в Детското отделение. Подобряването на условията ще помогне и за разделянето на децата с допълнителни инфекциозни заболявания от децата, нуждаещи се от рутинни лечебно-оперативни действия.

 Даренията могат да бъдат оставени в „Кутията на доброто” на рецепцията на хотел „Маринела”  през цялото лято на 2023 г. (адрес: бул. „Черни връх“ № 100, гр. София).

 Дарения може да дарите и по банков път:

“УниКредит Булбанк” - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ “ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА”

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков