18 юни 2024, вторник

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул
church

Панихида за Черешова задушница в Софийска митрополия

| Автор: Софийска света митрополия

IMG_3574_2.jpg

На 2 юни, в навечерието на Задушница преди Петдесетница т.н. „Черешова задушница“, в митрополитския храм „Св. Марина“ бе отслужена панихида за упокоилите се духовници, служители и ктитори на Софийска света митрополия и епархия.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит заупокойното последование бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с него в богослужбата взеха участие архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Дилян Цветков, предстоятел на столичния храм „Св. прор. Илия“, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На панихидата присъстваха всички митрополитски служители, които заедно с духовенството отправиха молитви за починалите предстоятели, духовници и служители, отдали своите сили и труд за благоденствието на Българската православна църква и на Софийска епархия, както и за своите починали близки. В края на последованието епископ Поликарп, като преломи хляба и преля от виното, каза: „Бог да прости всички покойници! Царство им небесно!“.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК