05 юни 2023, понеделник

Свети Дух. Св. свщмчк Доротей, еп. Тирски. Преп. Петър Корицки (Тип. с. 477)
church

Патриарх Неофит благослови лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов

| Автор: Софийска света митрополия

52769981159_791c63956c_o.jpg
На 25 март – Благовещение, в митрополитския храм „Св. вмчца Марина“, намиращ се в двора на Софийска света митрополия, преди празничната света Литургия, Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит благослови г-н Бойко Борисов, който с благоговение целуна десница на Българския патриарх. Негово Светейшество пожела лек и благодатен празник под покрова на Божията Майка Света Богородица. Патриарх Неофит поднесе на г-н Борисов за молитвен спомен триптих с образа на Господ Иисус Христос, Света Богородица и други светии.
Г-н Бойко Борисов пожела на Негово Светейшество здраве, сили и да бъде крепък водач на българския народ. Той подчерта важността на БПЦ за нашия народ и припомни за своята ангажираност в полза за всяко добро и богоугодно дело.
На кратката среща присъстваха членове от екипа на екс-премиера на България, а от името на Софийска митрополия: Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, г-н Теодор Атанасов, началник кабинет на Българския патриарх и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, служители и духовници.
След срещата, в храма беше отслужена празнична света Литургия, която оглави протойерей Петър Славов, в съслужение с протодякон Деян Коруноски. Клиросното пение изпълниха свещеник Димитър Кутлев, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и г-н Здравко Кънев, технически секретар.
 
Снимки: архимандрит Евтимий и Здравко Кънев
ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК - 1.
ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК - 2.