15 април 2024, понеделник

Св. апли Аристарх, Пуд и Трофим
church

Посрещане на чудотворните икони със св. мощи на св. Лука Войно-Ясенецки и св. Серафим Саровскив храм "Св. св. Кирил и Методий"

| Автор: Софийска света митрополия

2023 06 PLAKAT - 4 ikoni.jpg
В седмата година от въвеждането на чудотворния светогорски препис на иконата на Божията майка "Пресв. Богородица-Достойно есть" в храм "Св. св. Кирил и Методий",
 
в +1ва Неделя на всички светии и "Пресв. Богородица-Достойно есть" и по повод празника на храмовата икона "Всички български светии" в навечерието на  +1ва Неделя на Всички светии с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски Митрополит г-н г-н † Неофит имаме духовната радост да посрещнем за всенародно поклонение и благословение в храм "Св. св. Кирил и Методий", гр.София, ул. „Георг Вашингтон" №47 (на Женския пазар), чудотворните икони със св. мощи на св. Лука Войноясенецки и св. Серафим Саровски. 
 
Според утвърдената програма на Софийска св. Митрополия поклонението  пред чудотворните св. икони и мощите на Серафим Саровски Чудотворец и св. Лука Войноясенецки ще бъде както следва:
 
10.06.2023 г.- събота:
 
18:00 ч.
Тържествено посрещане на чудотворните икони в храм "Св. св. Кирил и Методий" и отслужване на Велика вечерня
 
11.06.2023 г. - +1ва Неделя след Петдесетница-на Всички светии:
09:00 ч.
Тържествена св. Литургия
 
18.06.2023 г. - +2ра Неделя след Петдесетница- на Всички български светии:
09:00 ч.
Тържествена св. Литургия
 
През цялата седмица ще бъде извършвано помазание пред мощите на светите Божии угодници за преподаване на тяхното благословение над всички, търсещи тяхната закрила.
 
Да влезем заедно в радостта на предстоящите празници с молитва към светиите, в дух и истина, вяра, надежда и любов!