07 декември 2023, четвъртък

Св. Амвросий, еп. Медиолански. Св. Филотея Търновска
church

Повторна среща в Русе с немския православен писател и проповедник Клаус Кенет

| Автор: Русенска митрополия

Св. Литургия

На 16 ноември, св. ап. и ев. Матей, в Русе за втори път гостува немският православен писател и проповедник Клаус Кенет. След отслужването на св. Литургия в храм „Св. Николай” той изнесе беседа пред вярващите. Клаус Кенет чрез своето непринудено поведение и откритост отговаряше на въпросите на християните. Той непрекъснато споделяше своята безкрайна радост от откриването на истината в Православната Църква. Дори казваше, че е най-щастливият човек в света поради факта, че е открил истинската любов и общуване с Бога в Православието. Клаус споделяше щедро своята радост от общуването си с духовния си отец ахимандрит Софроний (Сахаров) от манастира “Св. Йоан Предтеча” в Есекс, Великобритания.

На български език е преведена книгата на Клаус Кенет „2 милиона километра в търсене на любовта”, в която той описва своя път през различни религии и учения в търсене на любовта и истинската религия, която той открива в Православното християнство.

Книгата на г-н Кенет „2 милиона километра в търсене на любовта” може да бъде много ценна за голяма част от българския читател днес когато много хора поемат сляпо по пътя към окултизма и източните религии без да се докоснат и вкусят от пълнотата и истината на спасителната Православна Църква.

Озвучаване: Владислав Трифонов