20 април 2024, събота

* Акатистна събота. Чудотворна икона „Златна ябълка”. Преп. Теодор Трихина. Св. ап. Закхей. Св. Николай (Жички) (Злат. лит.) (Тип. с. 440)
church

Празничен концерт на Градския духов оркестър на гр. Видин

| Автор: Видинска митрополия

Празничен концерт на Градския духов оркестър, гр. Видин

На 20 октомври в концертната зала на Драматичния театър на гр. Видин се състоя празничен концерт на Градския духов оркестър.

Поводът за концерта бе настъпването на духовния празник на Видин – Димитровден, както и отбелязването на 25 години творческа дейност на г-н Иван Николов, диригент на духовия оркестър.

Празничният концерт бе уважен от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, от Величкия епископ Сионий, както и от г-н Румен Видов, кмет на община Видин.

Концертната зала бе преизпълнена с много гости и приятели, дошли да се насладят на прекрасните изпълнения на видинските музиканти и да споделят радостта си от творчеството и престижа на г-н Николов в неговия 25-годишен творчески път.

След празничния концерт бе изпълнен химнът на Видин „Бдинци - лъвове, титани” и при бурното ръкопляскане на публиката бяха поднесени цветя и поздравителни адреси към диригента и изпълнителите от Градския духов оркестър.

Текст: архимандрит Поликарп Снимки: архимандрит Евтимий