05 декември 2023, вторник

* Преп. Сава Освещени. Преп. Нектарий Битолски(Тип. с. 135) ◐
church

Прекрасен български филм - НЕКРОПОЛЪТ ПОД БАЗИЛИКАТА "СВ. СОФИЯ" в София

| Автор: Българска Патриаршия

Филмът за Некропола под 'Св. София'

С духовна радост съобщаваме, че в Официалния канал на БПЦ-Българска Патриаршия YouTube:

BGPATRIARSHIA927

можете да се насладите на прекрасния български филм НЕКРОПОЛЪТ ПОД БАЗИЛИКАТА "СВ. СОФИЯ", който ни бе предоставен от творческия му екип за прослава на Бога и полза на всички, които искат да живеят духовно и красиво.

Благодарим сърдечно на режисьора на филма г-н Марин Градинаров, който от името на снимачния екип като вярно чедо на Българската православна църква предостави този съвсем нов материал, разкриващ ни славната красота и история на храм "Св. София - Премъдрост Божия" в София.

Великолепната работа на монтажиста г-н Тони Чавдаров, оператора г-н Мирчо Борисов и г-н М. Градинаров, осъществена с подкрепата на Дирекция "Вероизповедания" и студиото към Министерски съвет на Република България, е важен принос за обогатяването на богатата и вечножива летопис на православното християнство по нашите земи, която продължава да се обновява и днес чрез срещата на миналото и настоящето в живота на Църквата.

Поздравяваме и благодарим на всички, съдействали за изработването на този уникален филм, а на зрителите пожелаваме приятно гледане:

http://www.youtube.com/watch?v=F1zLG74-QXE

Текст: Десислава Панайотова