19 април 2024, петък

Преп. Йоан Ветхопещерник (Прежд. лит.) (вечерта – Малко повечерие с целия Богородичен канон и акатист) (Тип. с. 439)
church

Протойерей Антоний Милушев и Славена Етугова – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-01-18.jpg

Утре, 18 януари (сряда), предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия  „Епархийски глас".

Навлязохме в седмицата, в която Църквата празнува велики вселенски светии. За двама от тях ще стане дума в първата част на програмата, в която ще гостува протойерей Антоний Милушев, свещенослужител в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски". С него ще поговорим за именния му светия и небесен покровител св. преподобни Антоний Велики (17.01) и за св. Атанасий Велики, Архиепископ на Александрия (18.01). Първият – един от първите отшелници, анахорет във "вътрешната пустиня"; вторият – преброждащ познатия тогава християнски свят, явяващ се отново и отново публично, за да защити Православието. И двамата, макар и по различни начини и с различни служения в Църквата, представляват несъкрушими щитове на Истинната вяра в борбата ѝ срещу ересите.

Във втората част на предаването гост ще бъде Славена Етугова, автор на интернет блога „Пътувай с мен" (http://patuvaismen.blogspot.com/), в който могат да се намерят повече от 150 поклоннически и туристически пътеписа, придружени с богат авторски снимков материал.


Водещ на този епизод на „Живото слово" ще бъде Ангел Иванов.

„Живото слово" можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .