29 май 2024, сряда

* Преполовение. Св. прпмчца Теодосия (Тип. с. 465)
church

Протойерей д-р Петър Симеонов и режисьорът Десислава Чутуркова – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-12-14.jpg

В сряда, 14 декември, предстои поредният брой на предаването „Живото слово“ в ефира на православно радио „Епархийски глас“.

Тази седмица отбелязахме празника на св. Спиридон Чудотворец, великият Тримитунтски епископ от о-в Кипър, просиял през IV век. За дивния му живот, както и за духовната подготовка за празника Рождество Христово ще ни разкаже в предаването протойерей д-р Петър Симеонов от духовенството на столичния храм „Св. Богородица – Живоприемен източник“. Отец Петър е и първият българин с диплома за доктор по богословие от Атинския университет, първото висше училище на Балканите.

Вторият гост в студиото ни е Десислава Чутуркова – актриса, режисьор, преподавател по актьорско майсторство, основател на театралната трупа. С нея ще разговаряме за сблъсъка между православния аскетизъм и живота на сцената, за мястото на християнството в съвременното изкуство, както и за нейната последна постановка „Коктейл парти“.

Водещ в този брой на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .