18 юни 2024, вторник

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул
church

Протойерей Димитър Кабуров и Драгомир Младенов – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-06-21.jpg

Днес, на 21 юни, предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

В седмицата след Неделя на Всички български светии първият гост в студиото ни е протойерей Димитър Кабуров, предстоятел на храм „Св. цар Борис“ в кв. „Овча купел“. Той ще ни разкаже за чествания тази седмица св. Йоан Кръстител и за българския цар-покръстител, за примера на светците по нашите земи и за това как да опазваме и преумножаваме Христовата вяра в семейната си църква.

След о. Димитър ни гостува Драгомир Младенов, председател на Младежки консервативен клуб, историк по образование и православен християнин. С него разговаряме за събитията по инициативата „Месец на семейството“, в чиято организация участва, както и за това защо е важно да имаме информирана гражданска позиция и да я защитаваме по ефективен и мирен начин.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и чрез мобилното ни приложение „Епархийски глас“.