25 юни 2024, вторник

* Св. прпмчк Прокопий Варненски. Св. прпмчца Феврония. Преп. Дионисий Атонски
church

Протойерей Ириней Митов и актрисата Надежда Панайотова – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-03-15.jpg

Днес, 15 март (сряда), предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

Дни преди Третата неделя от Великия Пост – Кръстопоклонна – ще поговорим за това какво значи да се отречем от себе си и изобщо ще разгледаме предстоящото неделно евангелско четиво заедно с протойерей Ириней Митов, свещенослужител в храм „Всех Святих“ в софийското село Чепинци и в Обрадовския манастир „Св. вмчк. Мина“. С него ще отворим дума и за една много интересна инициатива, която той предприе в интернет пространството в края на миналата година – започна да прави и публикува кратки вида в нашумялата социална мрежа Тик Ток. Могат ли социалните мрежи, базирани на видео съдържание, да бъдат, освен всичко друго, и надежден канал за благовестие?

Във втората част на програмата гост ще бъде Надежда Панайотова: актриса, певица, преподавател по сценична реч и правоговор в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" и не на последно място – автор и водещ на предаването „За децата с Надежда“ по радио „Епархийски глас“.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .