15 април 2024, понеделник

Св. апли Аристарх, Пуд и Трофим
church

Протойерей Владимир Дойчев и Григор Йовов – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-01-25.jpg

На 25 януари в предаването „Живото слово“ по радио „Епархийски глас“ посрещаме двама гости, първият от които е познат на нашите слушатели със своите книги и проповеди. Това е протойерей Владимир Дойчев от столичния храм „Св. Наум Охридски“ в кв. „Дружба 1“. В дните преди празника на св. Три Светители о. Владимир ще ни представи новата си книга „Храмът е сърце“ и ще ни разкрие как животът на християнина може да бъде едновременно утешителна прегръдка за търсещите и бич за рушителите на душата ни.

Вторият ни гост в деня, в който честваме св. Григорий Богослов, е Григор Йовов, специалист по дигитален маркетинг. С него разговаряме за примера на светия отец в живота ни, за съвместяването на вярата със съвременните комерсиални професии, както и за това как благовестието на Църквата днес може да се подобри.

Водещ на този епизод на „Живото слово" ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово" можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .