29 май 2022, неделя

6 Неделя след Пасха - на Слепия. Св. Александър, патр. Александрийски. Св. прпмчца Теодосия. Гл. 5, утр. ев. 8, ап. Деян. 16:16-34 (с. 42), лит. ев. Ин 9:1-38 (Тип. 468)
church

Русенският митрополит Наум е официален представител на БПЦ-БП в юбилейните и традиционни тържества за св. ап. Павел в Гърция

| Автор: Българска Патриаршия

Русенският митрополит Наум е официален представител на БПЦ-БП в юбилейните и традиционни тържества за св. ап. Павел в Гърция

По решение на Св. Синод и по покана на митрополит Пантелеймон Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е официален представител на Св. Синод на БПЦ-БП в 25-та Павлия, която ще се проведе в митрополията на Верия, Науса и Кампания, Гърция. Той е придружен от архим. Атанасий Султанов, протосингел на Западно- и Средноевропейска св. митрополия.

Тази година се отбелязва 25-та годишнина от началото на празника, който освен с богослужебна прослава е съпроводен и с конференция, която тази година е на тема: „Служението на Църквата според апостол Павел”. Тържествата ще се състоят в периода 25-30 юни. На събитието присъстват представители на всички Поместни православни църкви.

Днес от 19 часа ще бъде отслужена тържествена вечерня, а утре, когато ще отбележим празника на св. първовърховни апостоли Петър и Павел, ще бъде отслужена и тържествена св. литургия.

Очаквайте подробности.

Текст: Ангел Карадаков Снимки: Митрополия на Верия, Науса и Кампания