26 май 2024, неделя

† 4 Неделя след Пасха – на Разслабления. Св. ап. Карп. Св. мчк Георги Софийски, Най-нови. Гл. 3, утр. ев. 5, ап. Деян.11:19-30 (с. 25), лит. ев. Ин 5:1-15 (с. 24); [Мчк Георги Софийски, Най-нови – ап. Деян. 12:1-11 (с. 485), ев. Ин 15:17-16:2 (с. 329)] (Тип. с. 334)
church

Русенският митрополит Наум е официален представител на БПЦ-БП в юбилейните и традиционни тържества за св. ап. Павел в Гърция

| Автор: Българска Патриаршия

Русенският митрополит Наум е официален представител на БПЦ-БП в юбилейните и традиционни тържества за св. ап. Павел в Гърция

По решение на Св. Синод и по покана на митрополит Пантелеймон Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е официален представител на Св. Синод на БПЦ-БП в 25-та Павлия, която ще се проведе в митрополията на Верия, Науса и Кампания, Гърция. Той е придружен от архим. Атанасий Султанов, протосингел на Западно- и Средноевропейска св. митрополия.

Тази година се отбелязва 25-та годишнина от началото на празника, който освен с богослужебна прослава е съпроводен и с конференция, която тази година е на тема: „Служението на Църквата според апостол Павел”. Тържествата ще се състоят в периода 25-30 юни. На събитието присъстват представители на всички Поместни православни църкви.

Днес от 19 часа ще бъде отслужена тържествена вечерня, а утре, когато ще отбележим празника на св. първовърховни апостоли Петър и Павел, ще бъде отслужена и тържествена св. литургия.

Очаквайте подробности.

Текст: Ангел Карадаков Снимки: Митрополия на Верия, Науса и Кампания