02 март 2024, събота

Св. свщмчк Теодот, еп. Киринейски
church

Синодално издателство преиздаде книгата “Нашата вяра”

| Автор: Българска Патриаршия

'Нашата вяра'

Синодално издателство преиздаде книгата “Нашата вяра” по последното й обновено издание от 2005 г. Тя се появява за първи път през 1950 г. и се издава както по времето на комунизма, така и днес. Времената наистина са били трудни и тъкмо затова още по-високо трябва да оценим труда на архимандрит Николай (по-късно Макариополски епископ) и архимандрит Серафим, които съставят това просто и ясно изложение на свещената история на Стария и Новия Завет, на православния катехизис и богослужение. През изминалите десетилетия тази книга се превърна в класическа за нашата Църква -­ поколения българи са прохождали във вярата с нея. Никоя друга църковна книга от български автор не е претърпяла толкова много издания.

В нейното последно издание илюстрациите са въз основа на класически византийски, светогорски, български, руски и други образи, изцяло в стила на православната иконография. Книгата не е загубила своята актуалност и днес, поради което нейното ново издание запазва текста на първообраза (със съответните технически актуализации).

Цената на изданието (7 лв.) го прави достъпно за най-широк кръг читатели, а също така и за курсовете по Православно вероучение,­ Свещено Писание, катехизис, богослужение и т. н.

Синодално издателство разполага с книгата. При закупуване на количество над 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за поръчки: 02 / 980 30 16.

Текст: Александра Карамихалева, редактор на "Синодално издателство"