25 юни 2024, вторник

* Св. прпмчк Прокопий Варненски. Св. прпмчца Феврония. Преп. Дионисий Атонски
church

Софийска света митрополия изпраща хуманитарна помощ в Украйна

| Автор: Софийска света митрополия

52013000306_39c3374720_o.jpg

На 4 март, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Софийска света митрополия – отдел „Милосърдие и благотворителност“, обяви кампания за набиране на средства в подкрепа на украинския народ, засегнат от войната.

До 11 април 2022 г. в обявената банкова сметка са постъпили 21 345,85 лв. Постъпилите дарения са от църковни настоятелства – както от столицата, така и от провинцията, а също така и от частни лица и организации.

По молба от митрополита на Харков, Украинска православна църква, до Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит с постъпилите средства, допълнени от Софийска митрополия, бяха закупени хранителни продукти и санитарни материали, които ще бъдат изпратени в Харков.

Закупената помощ е изрично съгласувана като нужди с ръководството на Харковската митрополия.

Хуманитарната помощ се състои от 14 палета и се намира в склада на БЧК, като в момента се подготвя да тръгне за Украйна и да бъде получена от Харковската митрополия.

Софийска света митрополия в тази трудна обстановка си сътрудничи с Българския червен кръст, за да може дарението да достигне до своята цел безпрепятствено.

Напомняме, че кампанията за набиране на средства продължава.

Има и други постъпили молби за хуманитарна помощ, на които Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит се стреми да откликне.

 

Банковата дарителска сметка можете да откриете на сайта на Софийска света митрополия ТУК.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.