14 юли 2024, неделя

† 3 Неделя след Петдесетница – на св. Отци от 6-те Вселенски събори. Събор на светите Доростолски мъченици. Св. ап. Акила. Преп. Никодим Светогорец. Гл. 2, утр. ев. 3, ап. Тит. 3:8-15 (с. 520), лит. ев. Мт 5:14-19 (с. 356) (Тип. с. 370); 3 Неделя – ап. Рим. 5:1-10 (с. 85), ев. Мт 6:22-33 (с. 54); [Доростолски мъченици – ап. Деян.12:1-11 (с. 485), ев. Ин 15:17-16:2 (с. 329)]
church

Ставрофорен иконом Борис Петров и актрисата Божана Мановска - гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-04-05.jpg

На 5 април (сряда) предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

Тази седмица се готвим да отбележим празниците Лазарова събота и Вход Господен в Йерусалим. За чудното Възкресение Лазарово, за тържественото посрещане на Господ Иисус Христос в Йерусалимския храм и за това какви очаквания възлагаме на Спасителя и в днешния ден – разговаряме в първата част на предаването със ставрофорен иконом Борис Петров, и. д. игумен на Обрадовския манастир „Св. вмчк Мина“. Той ще ни разкаже и за милосърдните инициативи по даряване на безплатен обяд на нуждаещи се, извършвани всеки вторник от 12:00 ч. в двора на старинния митрополитски храм „Св. Петка“.

Вторият гост в студиото ни е актрисата Божана Мановска, участвала в пълнометражни филми като „Капитанската дъщеря“ и „11А“, както и в сериалите – „Откраднат живот“, „Дяволското гърло“, „Скъпи наследници“ и „Столичани в повече“. С нея разговаряме за плодовете на вярата в живота ѝ, за това възможно ли е благовестие на сцената, както и на какво ни учи животът на село.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .