18 април 2024, четвъртък

Преп. Йоан. Св. мчк Виктор (Прежд. лит.) (Тип. с. 438)
church

Ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев ще изнесе лекция върху съвременното възпитание на българските деца

| Автор: Софийска митрополия

Отец Захарий Дечев

Духовенството при столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” с председател протойерей Александър В. Георгиев кани вярващите християни да присъстват на православната лекция на тема „Съвременното възпитание на българското дете”. Тя ще бъде изнесена от ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев. Отец Захарий е духовник в бургаския катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” и е член на Работната група по въпросите на религиозното образование към Св. Синод. Той работи и като експерт по вероизповеданията в Община Бургас, известен е като специалист по религиозна педагогика и университетски преподавател по методика на обучението по Религия в предучилищна и начална училищна възраст.

Отец Захарий ще гостува на храм "Св. св. Кирил и Методий" в София с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим и ще разгледа подхода, който трябва да имат днешните родители и учители спрямо предизвикателствата, пред които ги поставя съвременният свят по отношение на добродетелното възпитание на децата.

Лекцията ще се състои на 19 ноември (четвъртък) 2009 г. в лекционната зала на Енорийския център при столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ /до Женския пазар/.

Начало: 18, 30 ч.

Заповядайте!

Вход свободен.

Адрес:

ул. “Г. Вашингтон” № 47

Храм „Св. св. Кирил и Методий“

Енорийски център, ет. 1

Тел: 02 / 983 14 85

Моб. 0878 44 54 57

Е-mail: [email protected]

Web: www.symvol.org

Озвучаване: Владислав Трифонов