15 юни 2024, събота

Св. прор. Амос. Св. мчк Исихий Доростолски. Св. Ефрем, патр. Сръбски, българин
church

Св. Цар Борис, песента „Бог стана човек“ и филмът „Къде си, Адам?“ са темите в новия брой на „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-05-04.jpg

Днес, 4 май, предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“.

В първата част на програмата темата ще бъде личността и делото на св. равноапостолен Цар Борис-Михаил, Покръстител на българския народ, когото празнувахме преди 2 дни – на 2 май. За него ще си говорим със свещеник Борис Борисов, който носи неговото свето име и служи в столичния храм „Св. Преображение Господне“. С отец Борис ще представим и втората рок-песен, която той издаде съвсем скоро под псевдонима „Благовестител“ – „Бог стана човек“. Ще научим повече подробности за аранжимента, записа и текста на парчето.

В края на миналата година пък една документална кино творба акостира в България директно от първия Халкидически ръкав в Егейско море, а именно – автономната монашеска република Света гора Атон. Филмът се казва „Къде си, Адам?“ и вече няколко месеца предизвиква възхитата на зрителите у нас, които имат възможността да се докоснат до живия живот на братството на светогорския манастир „Дохиар“. За лентата, във втората част на предаването довечера, ще си поговорим с г-н Даниел Нунев, неин разпространител за България.

Водещ на този брой на “Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

Предаването „Живото слово“ можете да слушате всяка сряда от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/.