21 май 2024, вторник

* Св. велики царе равноапостолни Константин и Елена (Тип. с. 318, т. 3)
church

Свещеник Арсений Каньов и Боян Бояджиев в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-01-11.jpg

Тази сряда, 11 януари, предстои излъчването поредния брой на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия  „Епархийски глас".

Идната неделя в храма ще чуем евангелското четиво за изцелението на десетима прокажени, от които само един е прославил Бога. За благодарността, за духовния подвиг в живота на всеки от нас, както и за примера на светите Гавриил Лесновски и Прохор Пшински ще разговаряме с първия ни гост – свещеник Арсений Каньов от столичния храм „Св. ап. Петър и Павел“.

След него в студиото посрещаме юриста Боян Бояджиев, представител на сдружение „Социални и културни инициативи“ към софийския храм „Св. Андрей Първозвани“. Той ще ни разкаже за дейностите на православната организация и за предстоящото литийно шествие в столицата за празника на св. Патриарх Евтимий, на 20-и януари.

Водещ на този епизод на „Живото слово" ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово" можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .