18 юни 2024, вторник

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул
church

Свещеник Герасим Йорданов и Дарина Врановска – гости в „Живото слово"

| Автор: Софийска света митрополия

2022-11-23.jpg

Утре, 23 ноември,  предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия – „Епархийски глас".

Намираме се в седмицата между 2 недели и съответно 2 знакови неделни литургийни евангелски четива, които са свързани с темата за богатството – притчата за неразумния богаташ през миналата неделя и откъса за началника, който се натъжил, когато чул от Господ Иисус Христос, че трябва да раздаде богатството си, за да наследи живот вечен. Какво е православното разбиране за богатството, а и за бедността като специфични Кръст, изпитание, но и дар и благословия – за това ще разговаряме с младия, наскоро ръкоположен свещеник Герасим Йорданов.

Във втората част на предаването ще поканим Дарина Врановска, основен отговорник и „работливо джудже" в благотворителната кампания „Коледна звезда". Всяка година в седмиците преди Рождество Христово в енорийския център към столичния храм „Покров Богородичен" започва голямото опаковане на картички, изработени от малчугани от различни градини и училища, които картички впоследствие се продават, а постъпилите средства подпомагат разнообразни образователни инициативи и дейности в свободното време на други деца, в случая без семейства от няколко домове в страната.

Водещ в този брой на „Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .