19 април 2024, петък

Преп. Йоан Ветхопещерник (Прежд. лит.) (вечерта – Малко повечерие с целия Богородичен канон и акатист) (Тип. с. 439)
church

Свещеник Лука Китин и д-р Десислава Панайотова – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-05-31.jpg

На 31 май (сряда) предстои новото издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

Тази седмица отбелязваме Господския празник Петдесетница – рождения ден на Христовата Църква. За слизането на Светия Дух петдесет дни след Възкресението на нашия Господ Иисус Христос и за съвременните проблеми в общуването между хората ще разговаряме с първия гост в студиото ни – свещеник Лука Китин, предстоятел на храм „Св. Троица“ в столичния кв. Драгалевци. Той ще ни сподели и за скорошното обновление на енорийския храм, както и за това колко е важно да се грижим за Божия дом.

Вторият гост днес е свързан с Деня на детето и с една социално-милосърдна инициатива, подготвяна за първи юни. Д-р Десислава Панайотова, експерт „Програми и проекти“ към Културно-просветния отдел на Св. Синод, ще ни разкаже за изминалия национален детски конкурс в чест на Петдесетница и за благотворителната изложба на наградените, подкрепяща деца в нужда. Тя ще разкрие и повече подробности за предстоящото посрещане в София на две чудотворни икони с мощите на св. Серафим Саровски  и на св. Лука Войноясенецки, в храма „Св. св. Кирил и Методий“.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .