18 април 2024, четвъртък

Преп. Йоан. Св. мчк Виктор (Прежд. лит.) (Тип. с. 438)
church

Ученическият вестник „Жар” и Литературен клуб „Иван Деспотов” навършиха 18 години

| Автор: Видинска митрополия

Ученическият вестник „Жар” и Литературен клуб „Иван Деспотов” навършиха 18 години

На 14 юни в салона на Читалище „Цвят-1870” се проведе литературно тържество, което бе организирано във връзка с отбелязването на 18-годишния юбилей на ученическия вестник „Жар”, както и на Литературния клуб „Иван Деспотов”, дейности организирани от преподаватели и възпитаници на СОУ „Любен Каравелов”, гр. Видин.

Тържествената културна вечер бе открита от г-жа Диана Сиракова, създател на вестник „Жар” и на Литературния клуб „Иван Деспотов”, заедно с г-н Ненчо Славчев, която напомни важни моменти от създаването на културните отдели към училището и с голяма радост отбеляза многобройните постижения на децата, които днес радват не само Видин, но и България, и света.

Деца от литературния клуб представиха на многобройната публика стихове, рецитали, сценки, както от велики български автори, така и лични свои.

След прекрасната трогателна програма, показваща всестранния талант на нашите деца, учениците изненадаха организаторите с торта, която като на рожден ден, напомни за рождения ден на двете културни инициативи към училище „Любен Каравелов”.

На участниците в клуба г-жа Сиракова раздаде заслужени грамоти за успешната и всеотдайна работа.

На творческата вечер представител от името на Видинския митрополит Дометиан бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, който е добър приятел на вестник „Жар” и на Литературния клуб „Иван Деспотов".

Архимандрит Поликарп поздрави г-жа Сиракова за големия успех и всеотдайната работа с децата на Видин и й пожела дълги години да работи за благото на българската младеж и култура.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп