02 октомври 2022, неделя

2 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. свщмчк Киприан и св. мчца Юстина. Св. Андрей, юродив заради Христа. Гл. 7, утр. ев. 5, ап. 2 Кор. 6:1-10 (с. 178), лит. ев. Лк 6:31-36
church

Във възкресния брой на „Живото слово“ гостуват ставр. ик. Николай Николов и гл. ас. д-р Татяна Иванова

| Автор: Софийска света митрополия

2022-04-27.jpg

Христос воскресе! Днес в православно радио „Епархийски глас“ можете да чуете възкресния брой на предаването за вяра и култура „Живото слово“. Само преди дни отбелязахме празникът на празниците, славното Възкресение на нашия Господ Иисус Христос.

В Светлата седмица за това велико събитие ще си говорим със ставрофорен иконом Николай Николов, предстоятел на старинния столичен храм „Св. Петка“. Как е било извършено Възкресението Христово, защо е необходимо то и какво е значението му за всички нас – отговорът на тези и други въпроси ще чуете от о. Николай в първата част на нашето предаване.

След него в студиото посрещаме гл. ас. д-р Татяна Иванова, преподавател по Християнско изкуство в Богословския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя ще ни сподели освен за своя пътя към вярата и преподаването, също така и какво е характерно в иконографията на Христовото Възкресение и на събитията, свързани с него.

Водещ на броя е Пламен Михайлов.

Предаването „Живото слово“ можете да слушате на адрес https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/ – в сряда с повторение в петък и неделя от 20:30 ч., както и от 3:00 ч. през нощта. През останалите дни от седмицата отново по същото време можете да чуете християнска литература от български автори – в момента се чете от сборника на Димитър Митев с разкази „Как станах свещеник“. Архивните издания на нашите предавания можете да откриете в ютуб канала на Радио „Епархийски глас“.

Разчитаме на Вашата обратна връзка – въпроси към гостите, коментари и предложения за теми на предаването „Живото слово“ можете да отправяте на имейл: glas@mitropolia-sofia.org, както и на фейсбук-страницата ни Епархийски глас.